Systeemcamera's

De meeste systeemcamera´s hebben een eigen formaat sensor. Je noemt ze ook wel de Four-Thirds camera's (alleen Sony heeft een APS c formaat sensor zoals bij  de SLR´s). De Four-Thirds sensor is kleiner dan een APS c sensor.

Een systeemcamera kun je zien als een uitgebreide compactcamera, met mogelijkheden die niet onder doen voor een SLR, inclusief het verwisselen van de lens en de beschikking over een flitsvoet of hot shoe. De videofunctie is beter dan die bij compactcamera´s. De Panasonic DMC-GH2 maakt op dit moment de beste video’s. De kwaliteit is zelfs beter dan bij de meeste SLR´s op dit moment.
Els
Door

Els

op 12 Jan 2018

Olympus, met Micro Four Thirds (MFT) systeem en dus andere waarden in afstand berekeningen. Maar ben er wel erg blij mee. Ook de uitwisselbaarheid met andere MFT lenzen (zoals Panasonic). Wel opletten er is een verschil in Four Thirds en Micro Four Thirds. De laatste is de nieuwere. Voordeel is dat het minder weegt maar wel heel veel mogelijkheden heeft.

Ridder
Door

Ridder

op 04 Nov 2014

Je loopt achter :) Niet alleen Sony heeft inmiddels een aps-c sensor in hun systeemcamera maar ook Fuji. Zover ik weet heeft Sony inmiddels als enige een fullframe sensor in hun systeemcamera's. Ja het gaat snel. De systeemcamera's worden inmiddels zo goed dat ik er hard over nadenk de overstap te gaan maken. Alleen presteren de meeste nog niet erg goed met AF in slecht licht of snel bewegende onderwerpen t.o.v. DSLR en dat is wel een puntje met trouwreportages. Een ander minpuntje is nog dat er niet de mogelijkheid bestaat om bij systeemcamera's " Backt Button Focus" in te stellen. Iets waar ik volledig aan verslingerd ben geraakt.

Laura
Door

Laura

op 20 Nov 2014

Dank voor de aanvulling Ridder! :)

Reactie plaatsen