Download het gratis E-book en ontdek snel de 10 Basisstappen van Fotografie.
Gratis fotografie e-bookDirect downloaden

Page content

Over Fotografie Uitdaging

Op fotografieuitdaging.nl vind je diverse artikelen over fotografie en fotobewerking en een aanbod van fotografie cursussen. Met ons aanbod willen we je uitdagen een betere fotograaf te worden.

Hoe tof zou het zijn als:

  • Je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen?
  • Je leert van fotografie pro’s die het super vinden jou verder te helpen?
  • Je jezelf kunt ontwikkelen als fotograaf op een leuke en uitdagende manier?
  • En dat op je eigen tempo en in je eigen tijd?
  • Als amateur fotograaf, of als professioneel fotograaf?

Wat ga je allemaal ontdekken op deze website?

  • Tips en kennis om jou verder te helpen met fotografie en tips om jou verder te helpen met een bedrijf als fotograaf
  • Persoonlijke verhalen uit mijn eigen fotografie onderneming
  • Cursussen en online programma’s om jou te ondersteunen
  • Gratis E-books
  • En nog veel meer!

Laat het gerust weten als je vragen hebt!

Succes en veel plezier met al je fotografie activiteiten!

Achtergrond Fotografie Uitdaging

Initiatiefnemer van Fotografie Uitdaging is Laura de Haan.

Over Laura

Laura met Nikon low-resLaura heeft van 2008 tot 2016 fulltime als zelfstandig gevestigd fotograaf gewerkt. Haar kracht ligt vooral op het gebied van portret-, en redactionele fotografie. Naast zelf fotograferen vindt Laura het super om (startende) fotografen te helpen met tips en informatie over fotografie in het algemeen en ondernemen, marketing, je website, social media en alle andere belangrijke zaken rondom je fotografie onderneming. Sinds de lancering van de online cursus ‘Geld Verdienen Met Je Foto’s‘ in september 2014 en daarna nog een aantal andere online cursussen, waaronder de WordPress Bootcamp, heeft Laura al bijna 500 fotografen verder geholpen en is het helpen van fotografen een grote passie geworden waar Laura dagelijks tijd aan besteedt.

FotoJam

LogoFotoJamLaura is ook één van de initiatiefneemsters en organisatoren van Fotojam, een groot foto event dat in 2015 voor het eerst plaats heeft gevonden.

De FotoJam vond plaats in 9 steden in Nederland en 1 stad in België. Deelnemers kregen 10 uitdagende opdrachten die men allemaal in de stad van hun keuze uit kon uitvoeren. De opdrachten hadden betrekking op de stad en men kreeg aanwijzingen en een plattegrond mee met een aantal fotogenieke locaties in de stad. Lees hier meer over Fotojam

E-books

Ook schreef Laura diverse e-books

E-books Laura de Haan

Klik hier voor de e-books

De Portret Uitdaging

De Portret Uitdaging

Vorig jaar lanceerde Laura de Portret Uitdaging. Tijdens deze uitdaging gingen hobby en professioneel fotografen aan de slag met portretfotografie.

Lees hier meer over de Portret Uitdaging

Laura werkt in de Portret Uitdaging samen met Edith Spil.

Over Edith

Edith fotografeert al vanaf haar 8e jaar en sindsdien bleef het haar interesse houden. Om meer te leren is zij in 2006 lid geworden van Fotoclub Fotomorgana en heeft daar heel veel geleerd, als ik iets niet wist ging ik het opzoeken op internet.

Vanaf januari 2010 is Edith secretaris van Fotoclub Fotomorgana en dat levert behalve veel werk ook gezelligheid op. Het voordeel van deze fotoclub is vooral dat je elkaar kunt ondersteunen waar nodig is en je geregeld een creatieve uitdaging aangaat, dat is wel iets waar Fotomorgana in afwijkt van de meeste andere fotoclubs.

In 2016 is Edith bij Moorfotografie praktijkschool gestart met  het geven van feedback bij de wekelijkse inspiratieopdrachten. Ze vindt het leuk om mensen verbeterpunten aan te reiken, hen aan de slag te zien gaan met de tips en de nodige technische informatie en dan na verloop van tijd een enorme vooruitgang in de fotografie te constateren.

Vorig jaar heeft Edith zich bezig gehouden met het maken van een serie voor Foto Nationaal 2017 en het maken van een documentaire serie over de “Boskerpolder” n.a.v. een lezing bij de fotoclub door Bert Verhoeff. Het maken van foto’s zorgt ervoor dat je een eigen identiteit gaat ontwikkelen, gaat groeien en uitdaging blijft zoeken.

Het in beeld brengen van het gevoel “van verlatenheid” in leegstaande gebouwen in binnen- en buitenland, de zo geheten urbex-fotografie vind Edith ook erg leuk om te doen. Abstracte dingen in beeld zetten vind ik ook erg leuk, lijnen en vormen zie je vaak terug in mijn foto’s.

Edith houdt dan ook van uitdaging en buiten de “comfort-zone” te treden en steeds weer wat nieuws te leren!

Vervolg

De Portret Uitdaging bleek een groot succes en toen ontstond het idee deze formule te gaan herhalen.

De Natuurportret Uitdaging

Op dit moment is er een nieuwe uitdaging: de Natuurportret Uitdaging. Samen met Bob Luijks gaat een nieuwe groep fotografen aan de slag met een onderdeel in de fotografie.

Over Bob

Bob is een fulltime professioneel natuur- en landschapsfotograaf uit het prachtige Limburg. Vanaf zijn geboorte in 1980 was hij altijd al graag buiten. Eerst om het buiten zijn, later vanuit een interesse over het hoe, wat en waarom. Deze interesse gaat niet alleen uit naar de dieren- en plantenwereld, maar vooral ook naar de achtergronden van het landschap. Deze kennis en interesse zie je tegenwoordig terug in de foto’s van Bob.

In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot. Het fotograferen vormt slechts een vertrekpunt voor alle andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, fotosafari’s en presentaties. Zijn kennis draagt Bob daarnaast ook over als redacteur en auteur van natuurfotografie.nl.

Artistieke natuurfotografie

In 2010 verscheen zijn eerste succesvolle boek ‘De Meinweg – onbegrensde verrassingen’, in 2011 gevolgd door ‘Eenzaam, beelden uit de Peel’. Daarna werkte hij mee aan vier praktijkboeken: ‘Landschapsfotografie’, ‘Weer, nacht en natuurverschijnselen’, ‘Wildlifefotografie’ en ‘Reisfotografie’. ‘Van Paarse heide tot orchideeënweide’ vormt tot nog toe het meest ambitieuze fotografieproject. Vier jaar en ontelbare uren in het veld resulteerden eind 2015 in een groot koffietafelboek, dat de lezer meeneemt naar de honderd mooiste plekjes van Limburg.

Boeken Bob Luijks

Lees hier meer over deze uitdaging.