Download het gratis E-book en ontdek snel de 10 Basisstappen van Fotografie.
Gratis fotografie e-bookDirect downloaden

Page content

Over Fotografie Uitdaging

Op fotografieuitdaging.nl vind je precies wat de naam al zegt: fotografie uitdagingen.

Hoe geweldig zou het zijn als:

  • Je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen?
  • Je leert van pro’s die het super vinden jou verder te helpen?
  • Je jezelf kunt ontwikkelen als fotograaf op een leuke en uitdagende manier?
  • En dat op je eigen tempo en in je eigen tijd?
  • Als amateur fotograaf, of als professioneel fotograaf?

Wat ga je allemaal ontdekken op deze website?

  • Tips en kennis om jou verder te helpen met fotografie en tips om jou verder te helpen met een bedrijf als fotograaf
  • Persoonlijke verhalen uit mijn eigen fotografie onderneming
  • Cursussen en online programma’s om jou te ondersteunen
  • Gratis E-books
  • En nog veel meer!

Laat het gerust weten als je vragen hebt!

Succes en veel plezier met al je fotografie activiteiten!

Achtergrond Fotografie Uitdaging

Initiatiefnemer van Fotografie Uitdaging is Laura de Haan.

Over Laura

Laura met Nikon low-resLaura werkt sinds 2008 fulltime als zelfstandig gevestigd fotograaf. De afgelopen jaren heeft Laura met honderden ondernemers en sprekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ondernemen en (internet)marketing, gezondheid en spiritualiteit gewerkt. Ze vindt het heerlijk met positieve mensen te werken en bij te dragen aan de positionering en promotie van collega ondernemers. Haar kracht ligt vooral op het gebied van portret-, en redactionele fotografie. Naast zelf fotograferen vindt Laura het super om (startende) fotografen te helpen met tips en informatie over ondernemen, marketing, je website, social media en alle andere belangrijke zaken rondom je fotografie onderneming. Sinds de lancering van de online cursus ‘Geld Verdienen Met Je Foto’s‘ in september 2014 en daarna nog een aantal andere online cursussen, waaronder de WordPress Bootcamp, heeft Laura al bijna 500 fotografen verder geholpen en is het helpen van fotografen een grote passie geworden waar Laura dagelijks tijd aan besteedt.

Naast de nodige praktijkervaring en het regelmatig ‘op haar bek gaan,’ wat Laura goede lessen heeft geleerd, heeft zij ook veel cursussen en studies gevolgd. Zo volgde Laura o.a. een IBM (Internet Business Mastery) coaching traject van een jaar bij Winst.nl om alles te leren en toepassen rondom ondernemen op internet, volgde ze een NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) opleiding bij Robin Stevens en volgde ze de studie Mental Coach bij Sonnevelt Opleidingen. Laura vindt het heerlijk om steeds weer iets nieuws te leren en niet vast te roesten in wat zij doet.

Bekijk ook dit interview met Winst.nl waarin het gaat over je passie volgen:

FotoJam

LogoFotoJamLaura is ook één van de initiatiefneemsters en organisatoren van Fotojam, een groot foto event dat vorig jaar voor het eerst plaats heeft gevonden.

De FotoJam vond plaats in 9 steden in Nederland en 1 stad in België. Deelnemers kregen 10 uitdagende opdrachten die men allemaal in de stad van hun keuze uit kon uitvoeren. De opdrachten hadden betrekking op de stad en men kreeg aanwijzingen en een plattegrond mee met een aantal fotogenieke locaties in de stad. Lees hier meer over Fotojam

E-books

Ook schreef Laura diverse e-books

E-books Laura de Haan

Klik hier voor de e-books

De Portret Uitdaging

De Portret Uitdaging

Vorig jaar lanceerde Laura de Portret Uitdaging. Tijdens deze uitdaging gingen hobby en professioneel fotografen aan de slag met portretfotografie.

Lees hier meer over de Portret Uitdaging

Laura werkt in de Portret Uitdaging samen met Hella Martens.

Over Hella

Hella MartensHella is één van de docenten bij Fotoclub.nl en is begonnen met fotografie tijdens haar kunstopleiding in Tilburg, waar ze de analoge zwart-wit fotografie heeft beoefend. Fotografie heeft haar nooit meer losgelaten.
Daarnaast fotografeert Hella in de studio en heeft zij in 2015 Fotostudio-Eindhoven opgericht zodat ze zich volledig kon gaan richten op het fotograferen in de studio.

Hella fotografeert graag met een vooraf bedacht plan fotografeer en houdt van herhaling en toeval in haar fotografie, wat je op verschillende manieren kunt terug vinden in haar werk.

Vervolg

De Portret Uitdaging bleek een groot succes en toen ontstond het idee deze formule te gaan herhalen.

De Natuurportret Uitdaging

Op dit moment is er een nieuwe uitdaging: de Natuurportret Uitdaging. Samen met Bob Luijks gaat een nieuwe groep fotografen aan de slag met een onderdeel in de fotografie.

Over Bob

Bob is een fulltime professioneel natuur- en landschapsfotograaf uit het prachtige Limburg. Vanaf zijn geboorte in 1980 was hij altijd al graag buiten. Eerst om het buiten zijn, later vanuit een interesse over het hoe, wat en waarom. Deze interesse gaat niet alleen uit naar de dieren- en plantenwereld, maar vooral ook naar de achtergronden van het landschap. Deze kennis en interesse zie je tegenwoordig terug in de foto’s van Bob.

In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot. Het fotograferen vormt slechts een vertrekpunt voor alle andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, fotosafari’s en presentaties. Zijn kennis draagt Bob daarnaast ook over als redacteur en auteur van natuurfotografie.nl.

Artistieke natuurfotografie

In 2010 verscheen zijn eerste succesvolle boek ‘De Meinweg – onbegrensde verrassingen’, in 2011 gevolgd door ‘Eenzaam, beelden uit de Peel’. Daarna werkte hij mee aan vier praktijkboeken: ‘Landschapsfotografie’, ‘Weer, nacht en natuurverschijnselen’, ‘Wildlifefotografie’ en ‘Reisfotografie’. ‘Van Paarse heide tot orchideeënweide’ vormt tot nog toe het meest ambitieuze fotografieproject. Vier jaar en ontelbare uren in het veld resulteerden eind 2015 in een groot koffietafelboek, dat de lezer meeneemt naar de honderd mooiste plekjes van Limburg.

Boeken Bob Luijks

Lees hier meer over deze uitdaging.