Geld verdienen met Street View fotografie

Geld verdienen met Street View fotografie

Foto’s maken is een leuke maar vaak ook dure hobby. Er zijn weinig fotografen die van deze hobby ook hun beroep kunnen maken. Nu iedereen met smartphones rondloopt die heel aardige foto’s kunnen schieten is er steeds minder behoefte aan betaalde fotografie. Toch zijn er mogelijkheden om geld te verdienen met fotograferen, één daarvan is Google Street View. Nee, je hoeft niet met je auto rond te rijden, daar zijn al speciale auto’s voor, je kunt wel 360 graden bedrijfspresentaties fotograferen voor ondernemers.

Street View maar dan binnen

Heb je weleens een winkel via Street View opgezocht en dacht je “kon ik maar even binnen kijken”? Bij een restaurant of museum zou het prachtig zijn om verder te gaan dan de voordeur. Dat is tegenwoordig mogelijk met een nieuwe feature van Google Street View. Je kon al langer foto’s aan een locatie koppelen, je kunt nu ook panorama foto’s ofwel 360 graden foto’s toevoegen. Maar dit is alleen mogelijk als je een geverifieerde fotograaf bent, en dan kun je geld verdienen!

Fotograaf met vertrouwen

Google beseft dat mensen die informatie opzoeken behoefte hebben aan kwalitatief goede foto’s, zeker bij panorama fotografie binnenshuis kan dit een uitdaging zijn. Daarom mogen alleen “Trusted” fotografen dit materiaal uploaden en koppelen aan Street View. Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn, je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen zoals:

  • De foto’s moeten een resolutie hebben van minimaal 5300 x 2650 pixels (360 graden).
  • De verhouding moet 2:1 zijn.
  • Er mogen geen gaten in de foto voorkomen.
  • Eventuele naden moeten nagenoeg onzichtbaar zijn.
  • De belichting moet overal in orde zijn.
  • Het beeld moet scherp zijn.
  • Je mag geen gebruik maken van overmatige filters.

Wordt een Street View fotograaf

street view fotografieUiteraard heb je een fotocamera nodig die 360 graden beelden kan opnemen. Er zijn camera’s met speciale lenzen, je kunt ook meerdere opnames aan elkaar “stitchen”. Met bewegende mensen of objecten is die tweede methode eigenlijk geen optie. Wanneer je in aanmerking komt voor een “Trusted” certificaat kun je deze fotografie diensten aanbieden aan ondernemers. Je krijgt dus betaald door de winkels, organisaties en bedrijven, niet door Google.

Geld verdienen met fotografie

Als jij 360 graden foto’s kunt maken van hoge kwaliteit is een carrière als Street View fotograaf wellicht iets voor jou. Je kunt dit via een eigen website promoten en jouw diensten daar aanbieden. Door slimme online marketing te gebruiken kun je snel klanten werven. Er is steeds meer behoefte aan dit soort beeldmateriaal, naast Google Street View ook voor Virtual Reality interactieve rondleidingen van bijvoorbeeld makelaars. Houd er wel rekening mee dat er veel verschillen zijn in de kwaliteit van panorama camera’s, net zoals er verschil zit tussen normale fotocamera’s.

Over de schrijver
Laura heeft van 2008 tot 2016 fulltime als zelfstandig gevestigd fotograaf gewerkt. Haar kracht ligt vooral op het gebied van portret-, en redactionele fotografie. Naast zelf fotograferen vindt Laura het super om (startende) fotografen te helpen met tips en informatie over fotografie in het algemeen en ondernemen, marketing, je website, social media en alle andere belangrijke zaken rondom je fotografie onderneming. In de afgelopen jaren heeft Laura diverse online fotografie cursussen ontwikkelt en online cursussen over geld verdienen als fotograaf.
Reactie plaatsen