De grootte van de foto aanpassen

Om foto’s te kunnen gebruiken op je website is het belangrijk dat je ze verkleint. Doe je dat niet, dan nemen de bestanden onnodig veel ruimte in beslag en kan je website er zelfs trager van worden. Dat is niet bepaald vriendelijk richting je bezoekers.

In onderstaand voorbeeld zie je hoe je dit in Photoshop Elements kunt doen. Eigenlijk het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de breedte aanpassen. In onderstaand voorbeeld hebben we een foto van 700x700 pixels. Veranderen we dat naar 400, dan wordt de foto al een stuk kleiner.

Je ziet trouwens dat de verhouding tussen breedte en hoogte intact blijft. Pas je de hoogte aan, dan wordt automatisch ook de breedte aangepast. Dat voorkomt dat foto’s uit hun verhouding worden getrokken.

Het hangt van de grootte af die de foto op je website in beslag neemt, hoe groot je de foto hier maakt. Speel hier in het begin wat mee, totdat je weet welke afmetingen je nodig hebt.

 

[caption id="attachment_866" align="aligncenter" width="468"]Afbeeldingsgrootte aanpassen in Photoshop Elements De afbeeldingsgrootte aanpassen[/caption]

 

 
Reactie plaatsen