De voordelen van Wordpress

De voordelen van Wordpress

Een beetje fotograaf heeft een eigen website. Natuurlijk zijn de mogelijkheden eindeloos wanneer het aankomt op het bouwen van een website. Maar ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen de skills in zich heeft om er zelf één helemaal te bouwen, of het budget om een webdesigner, of programmeur in te huren. Wil je zelf de touwtjes in handen hebben, dan raad ik je WordPress aan.

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) om je website, blog of webshop mee te maken en te beheren zonder dat je HTML of PHP hoeft te kennen.

4 Grote voordelen op het gebied van WordPress:

1. Je kunt gratis aan de slag
Om WordPress te kunnen gebruiken hoef je helemaal niets te betalen. Je gaat pas ergens voor betalen wanneer je een eigen domein wil gebruiken. Die leg je vast bij een aanbieder van domeinnamen. Daarnaast moet je een hostingpakket afsluiten om je website op te kunnen draaien. Maar WordPress zelf is gewoon gratis.

Je vindt WordPress hier

Het makkelijkste is om een hostingbedrijf te vinden die een applicatie heeft om in enkele stappen WordPress te installeren op je domeinnaam. Dat is de simpelste manier. Ik werk zelf met twee hostingbedrijven die deze mogelijkheid hebben, namelijk Webchamp en Yourhosting.

2. Je hebt geen webdesigner nodig
Het fijne aan WordPress is dat het al heel veel thema’s en plugins heeft waarmee je jouw website kunt maken. Je hoeft dus niets meer uit te besteden. Zeker als je vaak nieuwe dingen op je website wil zetten is dat een voordeel, want anders wordt het uitbesteden al snel onbetaalbaar en ook erg onpraktisch. Aan de andere kant wil je natuurlijk vooral met je vak bezig zijn. Keuzes maken dus!

3. Zoekmachinevriendelijk

Google zoekmachine optimalisatie
Als je een website hebt, is het natuurlijk wel fijn als je dan ook bezoekers gaat krijgen. Gelukkig is WordPress erg zoekmachinevriendelijk. Als je dan ook nog zorgt dat er regelmatig waardevolle content op je website komt te staan zal je steeds hoger in de zoekresultaten van Google eindigen. Dit kun je o.a. creëren door te gaan bloggen. Belangrijk is dat je dit blijft doen en niet meteen afhaakt als je in de beginfase weinig bezoekers krijgt en mensen nog niet direct beginnen te reageren op je artikelen. Dit vergt namelijk echt een lange termijnvisie, maar wel een hele waardevolle!

4. Groot aantal gebruikers en ontwikkelaars
Omdat zoveel mensen gebruik maken van WordPress, kun je elkaar altijd om hulp vragen als je ergens even niet meer uitkomt. Daarnaast zijn er ontzettend veel ontwikkelaars die zich bezighouden met het verbeteren van WordPress op welke manier dan ook mogelijk.

WordPress is het meest gebruikte CMS systeem ter wereld, inmiddels zijn er al meer dan 50 miljoen websites!

De grootste voordelen van WordPress zijn dus vooral de gebruikersvriendelijkheid en het feit dat je er helemaal gratis mee kunt beginnen. In WordPress vind je elke functionaliteit die je maar nodig kunt hebben voor je website. WordPress is ondertussen zo populair en professioneel dat vele grote bedrijven ermee werken.


TIP: WordPress maakt gebruik van een MySQL database. De database bestaat uit tabellen waarin je dingen kunt plaatsen zoals pagina’s, of berichten. Zodra jij iets toevoegt wordt het in een tabel opgeslagen. Op je website wordt het via de tabel weergegeven

WordPress heeft een MySQL database nodig om te kunnen werken. Denk hier dus aan als je een hostingbedrijf zoekt voor jouw WordPress website.


Nadelen

Er zijn wel een aantal nadelen. Het kost namelijk enorm veel tijd om alles uit te zoeken en keuzes te maken, zoals welk thema ga ik gebruiken en welke plugins heb ik nodig. Er zijn letterlijk duizenden thema’s en plugins en ze werken zeker niet allemaal goed. Grote voordeel hiervan is dat je jouw website kunt aanpassen zoals je wilt. De duizenden thema’s en plugins zorgen voor het uiterlijk en de functies van je website en je kunt dus alle kanten op. Velen zijn gratis, maar er is ook een ruim aanbod van thema’s en plugins (vaak de wat meer professionele) die je kunt gebruiken tegen een vergoeding.

Portfolio plugin

Portfolio Lauradehaan.nl

Om mijn foto’s te laten zien op mijn website gebruik ik de Photo Gallery plugin. Deze plugin heeft veel mogelijkheden en het ziet er erg mooi uit! Klik hier voor mijn portfolio als voorbeeld

De plugin kun je gratis downloaden, of eventueel gebruiken voor een kleine vergoeding als je van alle mogelijkheden gebruik wilt maken. Klik hier om de plugin te downloaden

Zelf aan de slag?

Een goede website is in deze tijd één van de meest waardevolle marketingmiddelen van de fotograaf. De juiste website kan ook voor een onbeperkt aantal potentiële klanten zorgen en voor extra inkomstenbronnen zorgen.

Wil jij aan de slag met WordPress en snel leren welke stappen je moet nemen en waar een goede website aan moet voldoen? Geef je dan op voor het WordPress Webinar Bootcamp!

Wordpress Webinar Bootcamp

Je kunt je hier aanmelden

We zijn heel benieuwd naar jouw website! Laat hieronder gerust je domeinnaam achter.

Over de schrijver
Laura heeft van 2008 tot 2016 fulltime als zelfstandig gevestigd fotograaf gewerkt. Haar kracht ligt vooral op het gebied van portret-, en redactionele fotografie. Naast zelf fotograferen vindt Laura het super om (startende) fotografen te helpen met tips en informatie over fotografie in het algemeen en ondernemen, marketing, je website, social media en alle andere belangrijke zaken rondom je fotografie onderneming. In de afgelopen jaren heeft Laura diverse online fotografie cursussen ontwikkelt en online cursussen over geld verdienen als fotograaf.
Kevin Buyssens
Door

Kevin Buyssens

op 06 May 2015

ik vraag mij af of dat ook allemaal geld voor wielerfotografie, daar ik hoor vanuit het milieu veel goede reacties maar er van leven zit er voorlopig nog niet in

Laura
Door

Laura

op 06 May 2015

Hoi Kevin, Tja sportfotografie is erg populair onder fotografen. Er is zeker iets mee op te bouwen, want er is ook veel behoefte aan goede sportfoto's, maar veel inzet, tijd en enthousiasme is dan zeker vereist! Succes!!

Tienke
Door

Tienke

op 06 May 2015

Ook mijn website is van WordPress. Ik hoor graag wat jij er van vindt :)

Laura
Door

Laura

op 06 May 2015

Hoi Tienke, Plaats je domeinnaam nog even ;)

Tienke
Door

Tienke

op 10 May 2015

www.beeldvlinder.nl

Laura
Door

Laura

op 16 May 2015

Hoi Tienke, Mooie website en leuk die combi met kunst! Kijk wel uit dat je niet teveel verschillende dingen laat zien op je website, om redenen die ik meerdere keren heb uitgelegd hier in de reacties. Erg leuk ook vind ik jouw dagbeeld, erg sterk om dit dagelijks te doen en ook te delen via social media!

Bert Beekmans
Door

Bert Beekmans

op 06 May 2015

Goed artikel Laura. Tegenwoordig is het belangrijk dat je website op allerlei apparaten in verschillend formaat en resolutie leesbaar is. Lang niet alle templates gaan daar goed mee om. Ik vond het best lastig om keuzes te maken.

Laura
Door

Laura

op 06 May 2015

Hoi Bert, Dankje! Ja je hebt helemaal gelijk, bedankt voor de aanvulling. Zelf gebruik ik alleen thema's die mobiel ready zijn. Vanaf nu extra belangrijk, omdat Google daar streng op gaat letten. Ik ben fan van Themeforest en gebruik zelf het Impreza theme voor mijn andere website (www.lauradehaan.nl), een heel modern thema met veel mogelijkheden. Voor deze website gebruik ik Phoenix, maar dat is eigenlijk een compleet systeem inclusief trainingsprogramma over online ondernemen en kwa prijs niet vergelijkbaar met de gewone Wordpressthema's. Welk thema gebruik jij?

Renate Oskam
Door

Renate Oskam

op 06 May 2015

Ook ik gebruik Wordpress. Tot nu toe een gratis thema. Ik weet nog niet zo goed hoe het werkt met betaalde thema's. Kan dat ook zonder creditcard? Ik heb al een portfolio kopje gemaakt met gallerij maar de photo gallery plugin klinkt ook goed. Maar raakt dan niet mijn hele opmaak van slag? Ik heb me al opgegeven voor de Wordpress bootcamp, maar ben benieuwd wat je tot nu toe van mijn website vindt: www.oskamfotografie.nl

Laura
Door

Laura

op 08 May 2015

Wat een mooie foto´s maak je Renate! En je website ziet er ook goed uit! Ik heb wel een aantal tips voor je na mijn eerste indruk: Laat je foto's er meer uitspringen Versterk de over mij pagina (waarom doe je wat je doet en wat zijn de benefits van jouw aanbod voor de klant) Ga meer doen met social media Zet testimonials op je website Super dat je meedoet aan de Wordpress bootcamp, daar ga je zeker nog veel uit kunnen halen om je website te versterken!

martin
Door

martin

op 06 May 2015

Een website vind ik ook belangrijk en gekozen voor Joomla. De reden is dat er meer mogelijkheden zijn. De zoektijd is wel wat langer, maar dan is dat ook mooier.

Laura
Door

Laura

op 08 May 2015

Ja Joomla is ook een uitstekend CMS. Ik heb er zelf nooit mee gewerkt, maar zoals ik het begrijp van mensen die beide systemen kennen is Joomla wat ingewikkelder en meer geschikt voor bedrijven die gecompliceerde systemen gebruiken.

Mieke Lauvenberg
Door

Mieke Lauvenberg

op 06 May 2015

Hallo Laura, Mijn site is eveneens in Wordpress gemaakt, graag hoor ik wat je (en anderen) ervan vind(en) Groetjes (Anne)Mieke

Laura
Door

Laura

op 08 May 2015

Hoi Mieke, Hartstikke leuk om jouw site bekijken, mooi ook hoe je meteen een aantal foto's groot laat zien! De eerste foto zou alleen in een wat grotere resolutie moeten worden geplaatst, omdat hij nu wat onscherp is. Wat me wel opvalt is dat je veel verschillende dingen laat zien. Vanuit marketing oogpunt is het veel slimmer om echt te laten zien waar je specialist in bent, omdat mensen over het algemeen op zoek zijn naar experts. Als ik jou was zou ik een keuze maken in wat je wel en niet laat zien, of er eventueel een tweede site bij te maken. Succes met al je fotografie activiteiten!

Dexter
Door

Dexter

op 07 May 2015

www.DextairPhotography.nl

Laura
Door

Laura

op 08 May 2015

Hoi Dexter, Ook jij laat je foto's er lekker uitspringen! En je beschrijft een aantal dingen heel leuk! Maar net als bij Mieke valt het me op dat jij heel veel wil laten zien en daarmee kun je echt klanten mislopen. In dit artikel kun je lezen wat ik bedoel: http://geldverdienenmetjefotos.nl/de-nummer-1-tip-voor-fotografen-om-klanten-aan-te-trekken/ Je hebt een aantal foto's er tussen staan die er echt uitspringen, maar deze zouden nog veel krachtiger worden in een portfolio die helemaal op een bepaald onderdeel gericht is. Succes!

linda
Laura
Door

Laura

op 08 May 2015

Leuk Linda! Ik was vroeger een paardengek en vind het nog steeds geweldige dieren! Ik zou je foto's er veel meer uit laten knallen! En net als bij de vorige reacties zou ik je adviseren je website helemaal bij dieren te houden en de bruidsreportages op een andere website te zetten als je je daar ook serieus op wil richten. Hoe gaat het kwa business met je fotografie? Heb je veel shoots met de paarden en honden?

Martin van Wulfen
Door

Martin van Wulfen

op 08 May 2015

Hallo Laura, ik sta in je bestand als : pixelview@upcmail.nl en als ragusa@upcmail.nl, zou je allebei deze e-mail adressen willen deleten en vervangen door bovenstaande nieuwe. Ik heb mijn website laten bouwen door Lucid Media in Tilburg, tot nu toe erg tevreden alleen het eigen onderhoud is nog steeds erg ingewikkeld. Graag lees ik je mening over de site. Hgr. Martin

Laura
Door

Laura

op 16 May 2015

Hoi Martin, Mooie website! Een paar tips: je hebt referenties op je website staan en dat is heel belangrijk, maar een perssonlijke testimoial van je klanten werkt veel krachtiger dan alleen de logo's te tonen. Verder valt het me op dat je heel veel laat zien in je portfolio (dat zie je hier vaker tussen de reacties) en mijn advies is om niet alles te laten zien, omdat men anders de indruk kan krijgen dat je overal een beetje goed in bent i.p.v. een specialist/expert in een bepaald onderdeel. Je e-mailadressen heb ik aangepast! Succes! Laura

Driss
Door

Driss

op 24 Feb 2017

Bedankt voor je artikel! Ik ga denk ik ook maar is overstappen! Driss

Reactie plaatsen