Veelgemaakte denkfouten over je bezoekers

Misverstand 1: "Bezoekers van mijn website interesseren zich voor mij"

Mensen bezoeken je website omdat ze op zoek zijn naar het antwoord op een vraag of de oplossing van een probleem. Je hebt ongeveer 3 seconden de tijd om je bezoeker ervan te overtuigen dat het antwoord op je website is te vinden, anders zal hij met een of twee klikken van de muis naar een andere website gaan. De boodschap en de foto’s zijn daarom enorm belangrijk.

Misverstand 2: "Mijn bezoekers nemen de tijd voor mijn website."

De gemiddelde bezoeker neemt veel minder tijd voor je website dan je waarschijnlijk zou willen en zal je site verlaten zo gauw zijn vraag is beantwoord. Wil je dat je bezoekers meer tijd op je website doorbrengen? Voeg meer (interessante) inhoud aan je site toe. Foto’s en filmpjes zijn hier een belangrijk onderdeel van.

Misverstand 3: "Mijn bezoekers hebben een groot scherm en een snelle verbinding."

De veronderstellingen van de website-eigenaar wijken meestal af van de echte situatie zoals die uit veel online statistieken is af te lezen. Er zijn veel mensen die een kleine laptop gebruiken om te internetten en ook de ADSL-verbinding kent tegenwoordig spitsuur. Wanneer je hier geen rekening mee houdt, zul je potentiële klanten uitsluiten. Dat is jammer. Ga daarom altijd uit van de kleinste gemene deler. Ook het verkleinen van de afbeeldingen is belangrijk. Als de pagina veel laadtijd nodig heeft, haken veel mensen al af. Pas de resolutie van de afbeelding dus aan (lees hierover meer in hoofdstuk 5).

Misverstand 4: "Bezoekers komen altijd via de homepage op mijn site."

Iedereen, dus ook een zoekmachine, kan een link maken naar een willekeurige pagina in je website. Via deze link komt een bezoeker dan op jouw website terecht zonder ooit de homepage te hebben gezien. Om deze reden moet belangrijke informatie (je naam, navigatieknoppen, link naar de homepage) op iedere pagina duidelijk zichtbaar zijn en op dezelfde plaats aanwezig zijn. Bovendien zijn professionele foto’s dus niet alleen maar belangrijk op de homepage, maar ook op andere pagina’s.
Reactie plaatsen