PhotoshopPro Tutorials

Word een Photoshop Pro met de stap voor stap tutorials uit deze online videocursus 

en leer spelenderwijs de mooiste foto bewerkingen toepassen! 

Adobe Photoshop behoort tot één van de meest populaire programma's om je foto's mee te bewerken. De mogelijkheden zijn oneindig. Fotobewerking is geweldig leuk om te doen omdat je je foto voor je ogen ziet verbeteren, maar ook een uitdaging. Niet iedereen vindt het even makkelijk om zijn of haar weg te vinden in alle keuzes die je kunt maken en mogelijkheden die je hebt.


NIEUW: een groot deel van de Adobe Photoshop video's in PhotoshopPro is nu ook in Photoshop Elements gemaakt! En ik heb veel van Adobe Photoshop video's vernieuwd naar de nieuwste versie van Photoshop!


Photoshop Elements is een makkelijkere uitvoering van het zeer uitgebreide en daardoor ook vrij gecompliceerde Adobe Photoshop. Elements behoort tot één van de meest populaire programma's om je foto's mee te bewerken en is zeer geschikt voor fotobewerking omdat je alle belangrijke fotobewerking functionaliteiten uit het grote Adobe Photoshop er in terug vindt :)


Het kan nogal een uitdaging zijn je weg te vinden door al die mogelijkheden in fotobewerkingsprogramma´s en vrijwel elke (hobby) fotograaf die ik ken heeft zicht regelmatig gefrustreerd, omdat het maar niet lukte de portretten op de juiste manier te bewerken. Al die tooltjes, werken in lagen, mogelijkheden om bepaalde delen te retoucheren etc. etc. en toch maar niet weten wat je nou precies moet doen om een bepaald resultaat te krijgen. Ondanks de vele mogelijkheden is het meestal helemaal niet zo moeilijk als je eenmaal weet welke bewerkingen je in welke situatie toe kunt passen.


Ik ga je helpen om stap voor stap de technieken onder de knie te krijgen :)


Ik heb fotobewerking altijd als enorm leuk en uitdagend ervaren en heb enorm veel geleerd in de afgelopen 14 jaar als fotograaf en wil in deze online Photoshop cursus heel graag mijn ervaring met je gaan delen!


Laura de Haan


 • Je leert diverse fotobewerking technieken waarmee je je foto's professioneel kunt bewerken
 • Je ontdekt heel veel leuke weetjes, tips en handige tools binnen Photoshop om schitterende foto's te maken
 • Je leert trucjes om je foto's krachtig, maar toch natuurlijk te bewerken
 • Je gaat aan de slag met tools van Photoshop waarmee je naast de basis bewerkingen pukkeltjes verwijdert, kringen en wallen verzacht, glans verwijdert, portretten op de juiste manier verscherpt, haren netjes uit kunt selecteren, tanden witter kunt maken en nog veel meer!
 • Je leert te werken met kleuren
 • Je leert diverse basis portretfotobewerkingen, als verscherpen, contrast toevoegen en de belichting aanpassen
 • Je leert hoe je objecten kunt verwijderen
 • Je leert hoe je de achtergrond van een portret kunt aanpassen
 • Je leert te werken met lagen, maskers en diverse filters
 • Je leert hoe je een vignette effect toepassen
 • Je leert hoe je de huidtinten kunt corrigeren
 • Je leert hoe je je portret kunt opmaken 
 • Je leert hoe je zwartwit fotografie kunt toepassen 
 • Je leert hoe je kunt retoucheren met de frequentie separation techniek
 • Je ontdekt wat de geheimen zijn van een prachtig beauty portret
 • Je ontdekt hoe je prachtige beelden kunt maken door verschillende lagen in elkaar over te laten lopen
 • Je gaat nog heel veel meer leren en dat allemaal stap voor stap in duidelijke tutorials waarin ik foto's van begin tot eind bewerk

Els Pluijm

Zie onderstaand een paar voorbeelden van wat we gaan doen in de  Photoshop Pro cursus en LET OP: je ziet veel portretten als voorbeeld maar de technieken zijn in de meeste gevallen toe te passen op diverse soorten fotografie!

Best een goed portret die eerste foto. Maar het mist wat kracht en pit. Er zijn vele technieken om je foto te versterken zonder daadwerkelijk te manipuleren. Met dit portret was de gitarist erg blij!

Veel redelijk onbeduidende foto's kunnen zeer krachtige aantrekkelijke foto's worden met een aantal fotobewerkingstechnieken. En nee dit is echt niet zo moeilijk om te leren.

Leer hoe je ogen kunt bewerken en ze meer intensiteit en kleur en helderheid geeft. Leer werken met contrast en laat je foto lekker knallen!

Dit is natuurlijk een hartstikke leuk jongetje en het is zeker geen slechte foto. Maar je kunt je wel voorstellen welke foto de ouders leuker vinden. Deze? 

Ik kan je vertellen dat de ouders erg blij waren met deze tweede foto ;)

En jij bepaalt hoe natuurlijk je het houdt als je dit zelf gaat toepassen! Smaken verschillen tenslotte.

Bijvoorbeeld het bewerken van oneffenheden, poriën en pukkeltjes.

Je ziet dat het gezicht prachtig bewerkt is. Er zijn meerdere technieken in Photoshop om dit te kunnen bereiken en jij gaat ze na het volgen van de cursus prima kunnen toepassen!

Landschapsfotografie is heerlijk om te doen, maar ook lastig. Er zijn grote verschillen in licht, contrast en tonen en juist landschapsfotografie verdient een aantal fotobewerkingen! 

Redelijk normaal ogende foto's krijgen veel meer kracht door deze technieken!

Veel mensen fotograferen tegenwoordig met een mobiel lampensetje op locatie om wat meer mogelijkheden te hebben dan met een reportage flitser. In Photoshop kun je vervolgens van een gewone foto iets bijzonders maken met HDR technieken.


De één vindt het geweldig, de ander vindt het lelijk. Daar gaat het nu even niet om. Je kunt de technieken zelf toepassen op basis van je eigen smaak. Dat je weet hoe het moet en het kunt toepassen is belangrijk, want je kunt er veel leuke effecten mee creëren. 

Zoals het toepassen van hoog contrast en kleuraanpassingen voor een heel cool portret!

In letterlijk enkele minuten tover je jouw portret om van 'gewoontjes' tot iets bijzonders!

Een foto zwartwit maken in Photoshop gaat verder dan een simpele omzetting. Aanpassingen aan de kleuren, contrasten en belichting zorgen voor het beste resultaat! 


Ik vind te overdreven HDR tinten eerlijk gezegd ook niet altijd mooi. Maar nu met de zwartwit toepassingen vind ik het best een coole foto geworden!

De mogelijkheden zijn hier letterlijk oneindig en de effecten die je kunt bereiken ontzettend verrassend. Er zijn 27 overvloeimodi waarmee je lagen op diverse manieren in elkaar kunt laten overvloeien. Leer werken met overlays, texturen en diverse andere leuke effecten in je foto's!

Bij een bruiloft moet je snel zijn en met moeilijke omstandigheden om kunnen gaan. Vaak heb je veel foto's die het net niet zijn. Maar dan heb je Photoshop...

En dan ziet je foto er ineens een stuk helderder en vrolijker uit! 

Het komt vaak voor: een overbelichte foto, of een andere fout. Dit overkomt iedereen, starter of ervaren. Misschien was het wel een testfoto. Maar stel dat je nou net die foto erg goed vindt? Dan kun je gelukkig nog veel oplossen!

In de RAW bewerker kun je veel fouten oplossen!  

De verbeteringen die je hier ziet zijn alleen met de RAW bewerker in Photoshop gedaan. Wat een verschil al!

Het gebeurt vaak: een verkeerde witbalans in een foto en veel fotografen fotograferen met de witbalans op automatisch, omdat je dit achteraf nog volledig kunt oplossen (mits je in RAW fotografeert). Het is soms wel erg lelijk als je witbalans niet klopt (of juist gewenst, aangezien je hier ook leuk mee kunt spelen).

Met aanpassingen in kleur en contrast en bijvoorbeeld gebruik van filters kun je van een relatief saaie foto een bijzondere foto maken. Natuurlijk valt over smaak hier weer te twisten. Maar je kunt echt werkelijk alle kanten op met deze aanpassingen.

Je leert hoe je achtergronden kunt aanpassen

Dit is veel makkelijker dan je misschien denkt :)


Waar je portret van gaat stralen :)Natuurlijk besteed ik ook aandacht aan de populaire sepia techniek

Hiermee krijgt je foto een speciaal en ouderwets effect :)


Ook handig: leer hoe je meerdere mensen in 1 foto plaatst

Of hoe je hetzelfde model 3 keer in 1 foto plaatst ;)

Met het licht zo genomen dat er een mooie zachtheid ontstaat, die tegelijkertijd voor een wat fletse foto zorgt. Gelukkig hebben we Photoshop!

Dit waren een paar voorbeelden van wat voor soort bewerkingen je kunt verwachten in de cursus. 

Je hebt voor deze cursus het programma Adobe Photoshop nodig, of het programma Photoshop Elements en een laptop of gewone computer met een internet verbinding,

De cursus is gemaakt in verschillende versies van Photoshop en ondertussen een groot deel van de video's ook in de nieuwste versie van Photoshop Elements 2019, maar als jij een oudere versie hebt kun je ook meedoen. Kleine dingen kunnen anders zijn en er zullen enkele nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd, maar de basis is hetzelfde en ik beloof je dat ik je help als je ergens tegen aan loopt.


De cursus is altijd in beweging, ik doe updates en maak soms nieuwe dingen, waardoor je dus verschillende versies tegenkomt (geen hele oude versies), maar omdat het programma altijd maar een beetje veranderd is dat niet erg en kun je dus ook met een oudere versie meedoen.


Je kunt Photoshop tegenwoordig voor ca € 12 euro per maand gebruiken. Je krijgt Lightroom er dan ook bij. Wil je echt verder komen met portret fotobewerking? Dan raad ik je aan met Photoshop te gaan werken. Photoshop Elements is ook geschikt om te gebruiken en die kost rond de 90 euro.


Hier vind je de video's en bonussen. Je kunt 12 weken lang (of in je eigen tempo), elke week een module met tutorials volgen waarmee je uitgebreid kunt gaan oefenen.

Of later als het je nu niet goed uitkomt :)

Je houdt onbeperkt toegang tot je ledenaccount, zodat je kunt blijven werken aan je Photoshop skills! Je mag de cursus dus in je eigen tempo volgen.


Natuurlijk zijn er ook enkele leuke bonussen :)

Bonus 1: Toegang tot een extra serie Lightroom video's over portretfotobewerking


Dit is een mini cursus bestaande uit 3 video's over portretbewerking in Adobe Lightroom. Omdat veel mensen Elements en Lightroom gebruiken leek me dit een toffe bonus!

Bonus 2: Video met compositietips

en een Document over bijzondere portretten voor iedereen die meedoet


De video: In deze video neem ik je mee langs portretten, die ik maakte in de loop der jaren en geef ik je compositietips.

Het document: Voor één van de modules tijdens de cursus de Portret Uitdaging hebben we een document gebruikt over bijzondere portretten. Denk aan high key en low key, zwartwit en foto's van een bijzondere doelgroep. Dit document gaat over fotografie en fotobewerking en is een mooie aanvulling op deze cursus.

Ik wil even zeggen dat ik de cursus ontzettend leuk heb gevonden! En
ik ben ontzettend blij dat de filmpjes gewoon toegankelijk blijven,helemaal top! Ik heb ontzettend veel geleerd en er van genoten!

Gerda Holla

 Met bewondering en respect heb ik genoten van de door u gepresenteerde cursus PhotohopPro. Veel van opgestoken en driftig aan de slag met het door u voorgestelde.


Henk van der Kuijen

vond het ontzettend leuk en heel leerijk om de lessen te volgen ... heb er veel van opgestoken ... daarvoor een dikke dikke merci ... 

doe zo voort.... grtx


Eddie Moens

Ik ben heel erg blij met je video's. Je leert snel een nieuwe techniek op een rustig uitgelegde manier.

Angelique van den Nouwland

De 10e module alweer wat gaat dat snel. ik hoop  dat er nog heel veel volgen,  je lessen zijn duidelijk en leervol.

Grada Kraus

Complimenten voor je geweldige lessen!

Riet Pijnappels

12 weken 

Elke week een uitgebreide tutorial volgen! Of in je eigen tempo!

Meer dan 500

Cursisten gingen je voor en zijn al gestart met PhotoshopPro!

Binnen 24 uur

Waarin ik je eventuele vragen beantwoord!


100 %

Inzet van mij om jou verder te helpen!


Ik zou het super vinden als je meedoet en elke week een tutorial bekijkt (of in een ander tempo) uit de cursus!

Binnenkort komen er nieuwe tutorials beschikbaar, maar jij houdt gewoon toegang zonder extra te betalen. 


Je zult NOOIT hoeven bijbetalingen voor uitbreidingen, die krijg je gewoon.  


Lukt iets niet in het betaalproces? Mail dan even naar info@fotografieuitdaging.nl

€147

Meld je aan en start direct!