Over Fotografieuitdaging.nl

Op fotografieuitdaging.nl vind je diverse artikelen over fotografie en fotobewerking en een aanbod van fotografie cursussen. Met ons aanbod willen we je uitdagen een betere fotograaf te worden.

15+ jaar

Ervaring met fotografie

5000+

Deelnemers aan cursussen en online trainingen

10.000+ volgers

Via deze website en social media

Hoe tof zou het zijn als:


  • Je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen?
  • Je leert van fotografie pro’s die het super vinden jou verder te helpen?
  • Je jezelf kunt ontwikkelen als fotograaf op een leuke en uitdagende manier?
  • En dat op je eigen tempo en in je eigen tijd?
  • Als amateur fotograaf, of als professioneel fotograaf?


Wat ga je allemaal ontdekken op deze website?


  • Tips en kennis om jou verder te helpen met fotografie en tips om jou verder te helpen met een bedrijf als fotograaf
  • Persoonlijke verhalen uit mijn eigen fotografie onderneming
  • Cursussen en online programma’s om jou te ondersteunen
  • Gratis E-books
  • En nog veel meer!


Laat het gerust weten als je vragen hebt!


Succes en veel plezier met al je fotografie activiteiten!

Achtergrond Fotografie Uitdaging

Initiatiefnemer van Fotografie Uitdaging is Laura de Haan

Laura heeft van 2008 tot 2017 fulltime als zelfstandig gevestigd fotograaf gewerkt. Haar kracht ligt vooral op het gebied van portret-, en redactionele fotografie. Naast zelf fotograferen vindt Laura het super om (startende) fotografen te helpen met tips en informatie over fotografie in het algemeen en ondernemen, marketing, je website, social media en alle andere belangrijke zaken rondom je fotografie onderneming. Sinds de lancering van de online cursus ‘Geld Verdienen Met Je Foto’s‘ in september 2014 en daarna nog een aantal andere online cursussen, waaronder de WordPress Bootcamp, heeft Laura al bijna 500 fotografen verder geholpen en is het helpen van fotografen een grote passie geworden waar Laura dagelijks tijd aan besteedt.


E-books over fotografie

Ook schreef Laura diverse e-books over fotografie, starten als fotograaf en geld verdienen met fotografie.

De Portret Uitdaging

Vorig jaar lanceerde Laura de Portret Uitdaging. Tijdens deze uitdaging gingen hobby en professioneel fotografen aan de slag met portretfotografie.


Laura werkt in de Portret Uitdaging samen met Angela Goossens.

Vervolg

De Portret Uitdaging bleek een groot succes en toen ontstond het idee deze formule te gaan herhalen.


We zijn toen gestart met de Natuurportret Uitdaging. Samen met Bob Luijks is een nieuwe groep fotografen aan de slag met een onderdeel in de fotografie.

Over Bob Luijks

Bob is een fulltime professioneel natuur- en landschapsfotograaf uit het prachtige Limburg. Vanaf zijn geboorte in 1980 was hij altijd al graag buiten. Eerst om het buiten zijn, later vanuit een interesse over het hoe, wat en waarom. Deze interesse gaat niet alleen uit naar de dieren- en plantenwereld, maar vooral ook naar de achtergronden van het landschap. Deze kennis en interesse zie je tegenwoordig terug in de foto’s van Bob.

In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot. Het fotograferen vormt slechts een vertrekpunt voor alle andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, fotosafari’s en presentaties. Zijn kennis draagt Bob daarnaast ook over als redacteur en auteur van natuurfotografie.nl.


 ‘De Meinweg – onbegrensde verrassingen’

In 2010 verscheen zijn eerste succesvolle boek ‘De Meinweg – onbegrensde verrassingen’, in 2011 gevolgd door ‘Eenzaam, beelden uit de Peel’. Daarna werkte hij mee aan vier praktijkboeken: ‘Landschapsfotografie’, ‘Weer, nacht en natuurverschijnselen’, ‘Wildlifefotografie’ en ‘Reisfotografie’. ‘Van Paarse heide tot orchideeënweide’ vormt tot nog toe het meest ambitieuze fotografieproject. Vier jaar en ontelbare uren in het veld resulteerden eind 2015 in een groot koffietafelboek, dat de lezer meeneemt naar de honderd mooiste plekjes van Limburg.


Contact of vragen?