Ben jij altijd degene die gevraagd wordt om fotograaf te zijn, omdat je zulke mooie foto’s maakt? Maar heb je nog weleens moeite met alles waar je aan moet denken en wat je moet weten rondom een fotoshoot?


Zou jij je shoots graag professioneler aanpakken en met meer zelfvertrouwen en gemak uitvoeren?


Lees dan verder :)


Wat is er nou leuker dan een goed uitgevoerde fotoshoot met een supermooi resultaat?


Voor dit resultaat is het natuurlijk belangrijk om goed te kunnen fotograferen, maar er zijn ook ontzettend veel 'randzaken' die zorgen voor een veel beter resultaat uit je fotoshoot!


Er komt namelijk van alles kijken bij het goed voorbereiden en uitvoeren van een fotoshoot en ook na de fotoshoot zijn er nog zaken die je moet doen, of waar je rekening mee moet houden.

Veel (hobby) fotografen doen graag shoots met mensen, maar hebben niet alles even goed op orde. Denk aan een goede voorbereiding, het kunnen helpen met poseren, hun portfolio (ja ook als je geen geld wil verdienen met fotografie), zaken rondom foto rechten etc.


In deze masterclass heb ik alle belangrijke zaken rondom de fotoshoot op een rijtje gezet in handige video's en diverse checklists en andere hulpmiddelen, zodat jij perfect bent voorbereid en zorgeloos de shoot kunt uitvoeren!


De masterclass is vooral gericht op shoots met mensen en is zowel geschikt voor mensen die dit als hobby doen als voor mensen die hier geld mee willen gaan verdienen.

"De grootste onzekerheden en problemen rondom de fotoshoot. Herken jij jezelf in één of meerdere voorbeelden?"

 • Je doet al fotoshoots maar merkt dat er nog veel is wat je niet weet, bijvoorbeeld rondom foto rechten, zoals het portretrecht en auteursrecht, of de juiste voorbereiding
 • Je fotografeert al een tijdje maar wil nu naar 'the next level' en zaken beter georganiseerd en professioneler aanpakken
 • Je voelt je nog niet altijd even zeker over alles wat er bij komt kijken
 • Je hebt ook best nog weleens moeite met hoe met de mensen om te gaan, degene die je fotografeert helpen met poseren en op zijn of haar gemak stellen bijvoorbeeld
 • Een portfolio? Die heb je nog niet of nauwelijk, maar je zou er wel graag één willen hebben.
 • Geld verdienen met fotografie? Dat is ergens ook wel een wens, maar je weet niet goed hoe dat allemaal in zijn werk zou gaan.

"Wat zou het betekenen als je voortaan vol zelfvertrouwen kunt fotograferen?"

Stel jezelf voor dat je alle randzaken goed hebt geregeld. Dat je vol vertrouwen de fotoshoot kunt doen en jouw model supergoed kunt helpen. Dat je vol goede ideeën zit kwa poses en locaties en alle juiste hulpmiddelen tot je beschikking hebt om alles op een professionele manier te kunnen regelen. Dat zou toch heerlijk zijn?


In deze masterclass geef ik je al mijn kennis en ervaring, tips en tools (meer dan 15 checklists en andere handige hulpmiddelen) om jou te helpen je shoots te professionaliseren waardoor je vol met zelfvertrouwen kunt fotograferen :)

Laat ik me eerst nog even voorstellen

Mijn naam is Laura de Haan. Fotografie is al jaren mijn liefde en leven en ik kan me een leven zonder fotografie gewoon niet meer voorstellen. Ik heb me vooral ontwikkelt als Portret fotograaf en heb ook ontzettend veel evenementen gefotografeerd. 


Toen ik begon met fotograferen, kon ik me soms overweldigd voelen door alle zaken rondom de fotoshoot. Ik heb allerlei skills en hulpmiddelen ontwikkeld om de shoots zo soepel en professioneel mogelijk te laten verlopen en werd hierdoor steeds zelfverzekerder. Dit geldt zowel voor de fase waarin ik nog niet als professioneel fotograaf werkte, als de tijd waarin ik wel geld verdiende. Het is zowel voor de amateur als professioneel fotograaf belangrijk om je zaakjes goed op orde te hebben. Hierdoor werden mijn foto's steeds beter en ik durf wel te zeggen dat mijn ontwikkeling hierdoor in een stroomversnelling kwam :) 


Na 10 jaar professionele fotoshoots voor zowel de particuliere, als de zakelijke markt, weet ik wat belangrijk is en wat er allemaal bij komt kijken. Door de vele vragen hierover heb ik besloten al mijn kennis en ervaring en diverse checklists en praktijkvoorbeelden beschikbaar te maken in Fotoshoot Habits :)


Voor zover ik weet bestaat er geen cursus zoals deze en dat maakt het voor mij extra leuk om deze te kunnen gaan aanbieden! Ik sta echt te popelen om je te kunnen helpen, juist omdat ik weet hoe belangrijk al dit soort zaken rondom de fotoshoot zijn!

“Wat ga je allemaal ontdekken tijdens Shoot Habits?”

 • Je ontdekt alle belangrijke zaken rondom de voorbereiding van de shoot, denk aan apparatuur, communicatie, een eventuele modelrelease, fotogebruik etc.
 • Je krijgt heel veel leuke weetjes, tips en handige tools om je fotoshoot zo soepel mogelijk te laten verlopen
 • Je leert hoe je de mensen die je fotografeert kunt helpen met poseren en op hun gemak kunt stellen en mijn nummer 1 tip over wat het allerbelangrijkste is in de communicatie tussen jullie
 • In de video’s en diverse hulpmiddelen, zoals checklists en voorbeeldtemplates krijg je concrete handvatten aangereikt om je shoots veel professioneler aan te gaan pakken
 • Je krijgt zelfs mijn complete Fotoshoot blauwdruk om alles perfect te laten verlopen!
 • Je leert werken met verschillende doelgroepen zoals groepen, families, dieren en kinderen
 • Je ontdekt welke apparatuur je in welke gevallen bij je moet hebben
 • Je ontdekt wat de geheimen zijn bij de totstandkoming van een geweldig beauty portret, denk aan poseren, make up, FTP basis etc.
 • Je ontdekt wat er allemaal bij komt kijken om een wat groter fotografie project op te zetten en uit te voeren
 • Je ontdekt alle do's and don't van de fotoshoot en flaters die ik daarbij weleens heb geslagen ;)
 • Je ontdekt diverse toffe poses en opstellingen voor allerlei shoots, zoals de familie shoot, bruidsshoot, shoots met dieren, etc.
 • Je ontdekt wat gebruikelijk is bij het aanleveren van de foto's, denk aan het formaat, het tijdbestek, de fotorechten etc.
 • Je ontdekt wat er allemaal bij komt kijken als je geld wil gaan vragen voor de shoot en hoe ik daarin mijn PPP methode toepas.
 • Je ontdekt wat een redelijke vergoeding is voor een shoot en waarmee je allemaal rekening moet houden bij het berekenen van een redelijke vergoeding
 • Je ontdekt wat een callsheet is en hoe je deze kunt gebruiken als superhandig overzicht voor je shoot.
 • Je ontdekt wat er allemaal komt kijken bij het maken van een portfolio en waarom je deze ook zou moeten hebben als je geen intentie hebt om geld met je fotoshoots te verdienen
 • Je krijgt heel veel tips voor bruidsfotografie, maar ook de 3 belangrijkste zaken die je moet doen om je bruidsshoot soepel en succesvol te laten verlopen :)
 • Je ontdekt wat een 'unplugged wedding' is en hoe jij daar je voordeel mee kunt doen
 • Je ontdekt wat een 'Trash the dress' shoot inhoudt en waarom zo'n shoot superleuk is om te doen!
 • Tijdens Shoot Habits word je veel zelfverzekerder als fotograaf omdat je niet meer wordt afgeleid of onzeker gemaakt door randzaken

Ik doe mee 

 

“Wat ga je allemaal doen tijdens Shoot Habits?”

 • Je kunt direct starten met Shoot Habits  en je krijgt toegang tot 5 masterclasses die je in je eigen tempo kunt volgen. 
 • Je volgt de online modules die bestaan uit pdf’s met uitleg, video’s en heel veel superhandige checklists en je krijgt bij elk thema ter ondersteuning enkele opdrachten, die je wel of niet kunt doen, afhankelijk van waar je precies behoefte aan hebt
 • Je krijgt toegang tot je eigen ledenaccount incl. besloten community, waar je jouw ervaringen kunt delen met andere deelnemers en waar je lifetime toegang houdt tot de modules en opdrachten. Je houdt dus ook na 5 weken toegang tot de pdf’s met uitleg, video’s en checklists
Ik doe mee 

"Waar gaan we precies mee aan de slag in de masterclass?"

Module 1. De fotoshoot basics

In deze module leer je alles over de voorbereiding en uitvoering van de shoot, maar ook alles waar je na de shoot eventueel nog aan moet denken! Denk aan je apparatuur, het poseren, locaties, een goede communicatie, het aanleveren van de foto's etc.

We bespreken diverse soorten shoots. 

Bijvoorbeeld: familie shoots, baby- en kinderfotografie, huisdieren, model fotografie, love shoots, fotoshoots in de natuur etc.

Ook krijg je van mij diverse hulpmiddelen zoals checklists voor apparatuur en een document met poseertips en een aantal voorbeelden van de modelrelease die je kunt gebruiken tijdens shoots.


Module 2. Je portfolio 

Of je nou als hobby fotograaf of als pro fotoshoots wil doen: het is hartstikke leuk en belangrijk om een portfolio te ontwikkelen. Zowel voor jezelf zodat je je eigen ontwikkeling kunt volgen, maar ook voor degene met wie je de shoot wil gaan doen, zodat degene weet wat voor werk je maakt en wat hij of zij kan verwachten!


Ontdek in deze module alle do's and dont's van het portfolio!

Module 3. Rechten rondom de fotoshoot

Misschien minder leuk maar oh zo belangrijk om de belangrijkste zaken rondom wet en regelgeving in de fotografie te kennen!


 In deze module ontdek je wat er komt kijken bij het portret recht en het auteursrecht. Wat mag men bijvoorbeeld in welke situatie met jouw foto's doen, maar ook wat mag jij precies in de verschillende situaties met de foto's doen?


Stel dat je supermooie foto's hebt gemaakt, maar je kunt er niet mee doen wat je wil omdat je dit niet goed hebt geregeld. Dat is enorm zonde toch!

Module 4. Wat vraag je voor een fotoshoot?

Ook hier geldt: of je nou als hobby fotograaf of als pro aan de slag wil, het is handig om een vergoeding te vragen. De vergoeding kan ook op FTP basis zijn: jij mag de foto's dan gebruiken voor je eigen gebruik, zoals in je portfolio, maar je kunt ook een vrijwilligersvergoeding vragen.

Als je als pro geld wil vragen dan leer je in deze module alles hierover: 

De juiste tarieven

De offerte en factuur

Algemene voorwaarden

Inschrijven bij de KvK of niet?

Verzekeringen (heb je die nodig en welke dan?)

Ook leer je wanneer het eventueel tijd is om naar de KvK te gaan, maar ook waarom dat geen must is.

Bovendien heb ik een hele lijst handige voorbeelden en checklists uit mijn eigen praktijk toegevoegd om alles zo makkelijk mogelijk te maken!

Bijvoorbeeld een voorbeeld van een goede offerte en factuur, maar ook een checklist voor het maken van de factuur en de offerte.

Een document met mijn fotografie tarieven

Mijn algemene voorwaarden die je als voorbeeld kunt gebruiken

De checklist onderneming starten als fotograaf

Extra masterclass: de Bruidsshoot

Bruidsfotografie... Ik heb het veel gedaan en kan er ontzettend veel over vertellen. De bruidsshoot moet echt goed gaan! Je hebt maar één kans ;)


Vandaar een extra masterclass alleen over bruidsfotografie! Zeker ook interessant als je op vrijwillige basis bruidsshoots doet bij familie en vrienden!


Deze module staat echt boordevol tips om jouw bruidsshoot zo goed en professioneel mogelijk te laten verlopen. Dit gaat echt een mega verschil maken voor het resultaat van je foto's!


Ook in deze module krijg je weer een aantal praktische hulpmiddelen zoals mijn bruidsfotografie tarieven (van toen ik nog bruiloften deed) en diverse tips voor bijvoorbeeld poses en locaties!

"Voor wie is Shoot Habits bedoeld?"

Heel simpel: Voor enthousiaste fotografieliefhebbers die aan de slag willen met het leren van alle belangrijke zaken rondom de fotoshoot en de droom hebben veel betere foto's te maken en wie weet in de toekomst zelfs voor zichzelf te starten! Misschien denk je daar nu niet aan, maar stap voor stap kan het ineens zover zijn, bij mij was het wel een logisch gevolg ;)


LET OP: Je leert in deze cursus niet om te fotograferen! Je leert juist over alle belangrijke randzaken die jouw shoot veel makkelijker en professioneler gaan maken. Je fotografie zal hierdoor zeker stukken beter worden!


De cursus is zowel voor hobby fotografen als voor mensen die de ambitie hebben geld te verdienen met fotografie geschikt!

Nog even op een rijtje: "Wat krijg je precies als je aan de slag gaat met de Masterclass Shoot Habits?"

 • Toegang tot je eigen ledenaccount, dat bestaat uit pdf’s met uitleg, video’s en checklists
 • 5 masterclasses die je direct kunt volgen of in je eigen tempo
 • Je houdt onbeperkt toegang!
Ik doe mee 

'Lees hier nog enkele gebruikerservaringen van deelnemers aan mijn cursussen'

I've been busy with the course several weeks now and am more than satisfied with it, I look forward to the next module each week, it’s almost relaxing to follow! Full with personal advice and handy tips. Laura has found a way to share her life experiences combined with her photography skills in an exhilarating way.

Tony Tailor

De cursus is helder, overzichtelijk, en bevat veel informatie en ik ben er superblij mee!
Ik vind alles evengoed, toppie!

Tassos Panajotidis

Ik vind het heerlijk om de masterclass te volgen. Je zet een aantal dingen heel helder en open neer. Dat stimuleert!! Het sluit heel goed aan op wat ik een erg prettige manier van werken vind!

Els Pluym

De opbouw van de cursus vind ik erg prettig, het wordt steeds wat uitdagender. Ik had ervoor gekozen om ook individuele feedback te

ontvangen en daar heb ik veel van opgestoken. In de besloten Facebook

groep vond ik het vooral erg leuk om te zien hoe een ieder zijn eigen,

originele invulling aan de opdracht geeft.


Ik vond het een inspirerende cursus!

Anne Sophie Hermans

"Je krijgt ook nog 2 bonussen :)"

BONUS 1: extra masterclass over de bruidsshoot:
Bruidsshoot Habits

Bruidsfotografie... Ik heb het veel gedaan en kan er ontzettend veel over vertellen. 

De bruidsshoot moet echt goed gaan! Je hebt maar één kans ;)

Vandaar een extra masterclass alleen over bruidsfotografie! Zeker ook interessant als je op 

vrijwillige basis bruidsshoots doet bij familie en vrienden!

Deze module staat echt boordevol tips om jouw bruidsshoot zo goed en professioneel mogelijk te laten verlopen. 

Dit gaat echt een mega verschil maken voor het resultaat van je foto's!

Ook in deze module krijg je weer een aantal praktische hulpmiddelen zoals mijn bruidsfotografie tarieven

(van toen ik nog bruiloften deed) en diverse tips voor bijvoorbeeld poses en locaties!

(Deze cursus bedraagt normaal gesproken 59 euro)


null

Bonus 2: Heel veel checklists en hulpmiddelen en een checklist template


"Ga jij de uitdaging aan en doe je mee?"

Als je je aanmeldt krijg je direct onbeperkt toegang tot deze masterclass.


Meld je aan via onderstaande button!

€ 127,-

Shoot Habits

Na het aanmelden krijg je direct toegang!
Ik kijk er naar uit jou verder te gaan helpen met Shoot Habits!

Heb je nog vragen, of lukt iets niet in het betaalproces? Mail dan even met info@fotografieuitdaging.nlP.S. Je houdt altijd toegang en hoeft nooit meer bij te betalen voor uitbreidingen!

P.S. Al meer dan 2000 mensen gingen je voor en volgden een online cursus bij Fotografie Uitdaging!