Photoshop Pro Tutorials

Word een Photoshop Pro met de stap voor stap tutorials uit deze online videocursus 

en leer spelenderwijs de mooiste foto bewerkingen toepassen! Je gaat 12 weken lang, elke week aan de slag met een uitgebreide tutorial! En natuurlijk mag je het ook in 

je eigen tempo volgen!

Waarom het niet zo moeilijk is

Adobe Photoshop behoort tot één van de meest populaire programma's om je foto's mee te bewerken. De mogelijkheden zijn oneindig. Fotobewerking is geweldig leuk om te doen omdat je je foto voor je ogen ziet verbeteren, maar ook een uitdaging. Niet iedereen vindt het even makkelijk om zijn of haar weg te vinden in alle keuzes die je kunt maken en mogelijkheden die je hebt.


Vrijwel elke (hobby) fotograaf die ik ken, inclusief ikzelf, heeft zich regelmatig gefrustreerd, omdat het maar niet lukte de foto's op de juiste manier te bewerken. Al die tooltjes, werken in lagen, mogelijkheden om bepaalde delen te retoucheren etc. etc. en toch maar niet weten wat je nou precies moet doen om een bepaald resultaat te krijgen. Ondanks de vele mogelijkheden is het meestal helemaal niet zo moeilijk als je eenmaal weet welke bewerkingen je in welke situatie toe kunt passen.


Ik heb fotobewerking altijd als enorm leuk en uitdagend ervaren en heb enorm veel geleerd in de afgelopen 10 jaar als fotograaf en wil in deze online Photoshop cursus heel graag mijn ervaring met je gaan delen!


Laura de Haan

"Wat ga je allemaal ontdekken in de Photoshop Pro cursus?"

 • Je leert diverse fotobewerking technieken waarmee je je foto's professioneel kunt bewerken
 • Je ontdekt heel veel leuke weetjes, tips en handige tools binnen Photoshop om schitterende foto's te maken
 • Je leert trucjes om je foto's krachtig, maar toch natuurlijk te bewerken
 • Je gaat aan de slag met tools van Photoshop waarmee je naast de basis bewerkingen pukkeltjes verwijdert, kringen en wallen verzacht, glans verwijdert, portretten op de juiste manier verscherpt, haren netjes uit kunt selecteren, tanden witter kunt maken en nog veel meer!
 • Je leert te werken met lagen, maskers en kanalen
 • Je leert te werken met diverse filters
 • Je ontdekt wat de geheimen zijn van een geweldig beauty portret
 • Je ontdekt hoe je prachtige beelden kunt maken door verschillende lagen in elkaar over te laten lopen
 • Je gaat nog heel veel meer leren en dat allemaal stap voor stap in duidelijke tutorials waarin ik foto's van begin tot eind bewerk

Ik vind het heerlijk om je cursussen te volgen. Je zet een aantal dingen heel helder en open neer. Dat stimuleert!! Het sluit heel goed aan op wat ik een erg prettige manier van werken vind.

Els Pluijm

Zie hier een paar voorbeelden van wat we gaan doen in de  Photoshop Pro cursus:

Maak je foto krachtig met contrast bewerkingen en andere technieken

Best een goed portret die eerste foto. Maar het mist wat kracht en pit. Er zijn vele technieken om je foto te versterken zonder daadwerkelijk te manipuleren. Met dit portret was de gitarist erg blij!

Van redelijk simpele foto

Veel redelijk onbeduidende foto's kunnen zeer krachtige aantrekkelijke foto's worden met een aantal fotobewerkingstechnieken. En nee dit is echt niet zo moeilijk om te leren.

Naar een foto die van je beeldscherm afknalt :)

Leer hoe je ogen kunt bewerken en ze meer intensiteit en kleur en helderheid geeft. Leer werken met contrast en laat je foto lekker knallen!

Of van deze

Dit is natuurlijk een hartstikke leuk jongetje en het is zeker geen slechte foto. Maar je kunt je wel voorstellen welke foto de ouders leuker vinden. Deze? 

Naar deze :)

Ik kan je vertellen dat de ouders erg blij waren met deze tweede foto ;)

Natuurlijk gaan we aan de slag met diverse retouche technieken

En jij bepaalt hoe natuurlijk je het houdt als je dit zelf gaat toepassen! Smaken verschillen tenslotte.

Je leert om 'moelijke' portretten te bewerken

Bijvoorbeeld het bewerken van oneffenheden, poriën en pukkeltjes.

En dat op een natuurlijke manier!

Je ziet dat het gezicht prachtig bewerkt is. Er zijn meerdere technieken in Photoshop om dit te kunnen bereiken en jij gaat ze na het volgen van de cursus prima kunnen toepassen!

Geef je landschapsfoto's pit, kleur en diepte

Landschapsfotografie is heerlijk om te doen, maar ook lastig. Er zijn grote verschillen in licht, contrast en tonen en juist landschapsfotografie verdient een aantal fotobewerkingen! 

Leer werken met hooglichten, doordrukken en curven

Redelijk normaal ogende foto's krijgen veel meer kracht door deze technieken!

Van 'gewone' foto met een mobiele lampenset

Veel mensen fotograferen tegenwoordig met een mobiel lampensetje op locatie om wat meer mogelijkheden te hebben dan met een reportage flitser. In Photoshop kun je vervolgens van een gewone foto iets bijzonders maken met HDR technieken.

Naar opvallende foto met HDR tinten


De één vindt het geweldig, de ander vindt het lelijk. Daar gaat het nu even niet om. Je kunt de technieken zelf toepassen op basis van je eigen smaak. Dat je weet hoe het moet en het kunt toepassen is belangrijk, want je kunt er veel leuke effecten mee creëren. 

Ook leer je toffe bewerkingen met de blending modes (overvloeimodi), de mogelijkheden zijn oneindig

Zoals het toepassen van hoog contrast en kleuraanpassingen voor een heel cool portret!

Nog een voorbeeld van hoog contrast

In letterlijk enkele minuten tover je jouw portret om van 'gewoontjes' tot iets bijzonders!

Of maak je foto's krachtig en dramatisch met zwartwit technieken

Een foto zwartwit maken in Photoshop gaat verder dan een simpele omzetting. Aanpassingen aan de kleuren, contrasten en belichting zorgen voor het beste resultaat! 

Of zo in zwartwit


Ik vind te overdreven HDR tinten eerlijk gezegd ook niet altijd mooi. Maar nu met de zwartwit toepassingen vind ik het best een coole foto geworden!

Leer lagen samenvoegen met de blending modes, en ontdek ontzettend veel coole effecten!

De mogelijkheden zijn hier letterlijk oneindig en de effecten die je kunt bereiken ontzettend verrassend. Er zijn 27 overvloeimodi waarmee je lagen op diverse manieren in elkaar kunt laten overvloeien. Leer werken met overlays, texturen en diverse andere leuke effecten in je foto's!

Van een fletse bruiloftfoto met minder fijn licht

Bij een bruiloft moet je snel zijn en met moeilijke omstandigheden om kunnen gaan. Vaak heb je veel foto's die het net niet zijn. Maar dan heb je Photoshop...

Naar een frisse foto waar het bruidspaar blij van wordt!

En dan ziet je foto er ineens een stuk helderder en vrolijker uit! 

Een overbelichte foto?

Het komt vaak voor: een overbelichte foto, of een andere fout. Dit overkomt iedereen, starter of ervaren. Misschien was het wel een testfoto. Maar stel dat je nou net die foto erg goed vindt? Dan kun je gelukkig nog veel oplossen!

In de RAW bewerker kun je veel fouten oplossen!  

De verbeteringen die je hier ziet zijn alleen met de RAW bewerker in Photoshop gedaan. Wat een verschil al!

Of een fletse foto met de verkeerde witbalans?

Het gebeurt vaak: een verkeerde witbalans in een foto en veel fotografen fotograferen met de witbalans op automatisch, omdat je dit achteraf nog volledig kunt oplossen (mits je in RAW fotografeert). Het is soms wel erg lelijk als je witbalans niet klopt (of juist gewenst, aangezien je hier ook leuk mee kunt spelen).

Tot een aparte foto

Met aanpassingen in kleur en contrast en bijvoorbeeld gebruik van filters kun je van een relatief saaie foto een bijzondere foto maken. Natuurlijk valt over smaak hier weer te twisten. Maar je kunt echt werkelijk alle kanten op met deze aanpassingen.

En tot slot deze zachte foto

Met het licht zo genomen dat er een mooie zachtheid ontstaat, die tegelijkertijd voor een wat fletse foto zorgt. Gelukkig hebben we Photoshop!

Die met wat relatief simpele technieken verandert in een veel mooiere foto

Dit waren een paar voorbeelden van wat voor soort bewerkingen je kunt verwachten in de cursus. 

Wil jij lekker aan de slag met fotobewerking en eindelijk al die leuke tips en trucks leren in Photoshop? (en geloof me het zijn er veel ;))

Geef je dan op voor Photoshop Pro!

Wat heb je nodig om mee te kunnen doen?

Je hebt voor deze cursus het programma Adobe Photoshop nodig en een laptop of gewone computer met een internet verbinding,


De fotobewerkingsonderwerpen leg ik dus uit in Photoshop, maar veel dingen werken in veel programma's ongeveer hetzelfde. Nadeel is o.a. dat je niet alle filters kunt gebruiken en vaak ook niet in lagen en met kanalen kunt werken in andere programma's.


Je kunt Photoshop tegenwoordig al voor een tientje per maand gebruiken, zoals je op onderstaand screenshot van de website van Adobe kunt zien. Je krijgt Lightroom er dan ook bij. Wil je echt verder komen met portret fotobewerking? Dan raad ik je aan met Photoshop te gaan werken.

Wat krijg je precies als je aan de slag gaat met de cursus?

Toegang tot je eigen ledenaccount

Hier vind je de video's en bonussen. Je krijgt 12 weken lang (of in je eigen tempo), elke week een nieuwe tutorial waarmee je uitgebreid kunt gaan oefenen.

Direct starten

De mogelijkheid mij te vragen een video voor je te maken over iets wat je nog niet vindt in de cursus :)

Onbeperkt toegang

Je houdt onbeperkt toegang tot je ledenaccount, zodat je kunt blijven werken aan je Photoshop skills! Je mag de cursus dus in je eigen tempo volgen.


Natuurlijk zijn er ook enkele leuke bonussen voor snelle beslissers :)

Bonus 1: deelname aan de Portret Uitdaging

Voor de eerste 10 deelnemers

(Helaas niet meer beschikbaar)

 • Je leert diverse soorten portretten te maken en deze ook te bewerken
 • Je ontdekt heel veel leuke weetjes, tips en handige tools om schitterende portretten te maken
 • Je leert trucjes om je portretten prachtig en natuurlijk te bewerken

Bonus 2 en 3: Video met compositietips

en een Document over bijzondere portretten voor iedereen die meedoet

De video: In deze video neem ik je mee langs portretten, die ik maakte in de loop der jaren en geef ik je compositietips.

Het document: Voor één van de modules tijdens de cursus de Portret Uitdaging hebben we een document gebruikt over bijzondere portretten. Denk aan high key en low key, zwartwit en foto's van een bijzondere doelgroep. Dit document gaat over fotografie en fotobewerking en is een mooie aanvulling op deze cursus.

Lees hier enkele ervaringen van enthousiaste cursisten

Ik wil even zeggen dat ik de cursus ontzettend leuk heb gevonden! En
ik ben ontzettend blij dat de filmpjes gewoon toegankelijk blijven,helemaal top! Ik heb ontzettend veel geleerd en er van genoten!

Gerda Holla

 Met bewondering en respect heb ik genoten van de door u gepresenteerde cursus PhotohopPro. Veel van opgestoken en driftig aan de slag met het door u voorgestelde.


Henk van der Kuijen

vond het ontzettend leuk en heel leerijk om de lessen te volgen ... heb er veel van opgestoken ... daarvoor een dikke dikke merci ... 

doe zo voort.... grtx


Eddie Moens

Ik ben heel erg blij met je video's. Je leert snel een nieuwe techniek op een rustig uitgelegde manier.

Angelique van den Nouwland

De 10e module alweer wat gaat dat snel. ik hoop  dat er nog heel veel volgen,  je lessen zijn duidelijk en leervol.

Grada Kraus

Complimenten voor je geweldige lessen!

Riet Pijnappels

Ben jij er klaar voor?

12 weken 

Elke week een uitgebreide tutorial volgen! En daarna nog meer!

Meer dan 400

Cursisten gingen je voor en zijn al gestart met PhotoshopPro!

Binnen 24 uur

Waarin ik je eventuele vragen beantwoord!


100 %

Inzet van mij om jou verder te helpen!


Doe je mee?

Ik zou het super vinden als je meedoet en elke week een tutorial bekijkt (of in een ander tempo) uit de cursus! Binnenkort komen er nieuwe tutorials beschikbaar maar jij houdt gewoon toegang zonder extra te betalen. De cursus bedraagt op dit moment nog 97 euro. Binnenkort gaat deze prijs omhoog (naar 147 euro), omdat de cursus dus wordt uitgebreid. Jij zal NOOIT hoeven bijbetalingen voor uitbreidingen, die krijg je gewoon.