Ik weet nog dat ik mijn allereerste opdracht had zo'n 8 jaar geleden. Een hele pittige ook, ik ging aan de slag voor de Gemeente Rotterdam met 15 straatdialogen tussen wijkbewoners. Ik mocht nauwelijks flitsen en niet te nadrukkelijk aanwezig zijn. Ik had goede apparatuur, maar nog niet top. Ik vond het enorm spannend, maar het ging goed en wat gaf deze opdracht een boost aan mijn fotografiecarrière.


Toen ik mijn eerste opdracht kreeg fotografeerde ik nog maar 3 maanden. Althans serieus met een spiegelreflex. Ik was sinds ik een nieuwe camera had zo enorm in de ban geraakt van fotografie en ik deed niks anders meer dan fotograferen in mijn vrije tijd, tijdens cursussen en workshops en zelfs tijdens mijn werk als sociaal cultureel werker waar mijn foto's goed bruikbaar waren. Nachtenlang werkte ik door om Photoshop te leren kennen en er kwamen steeds dingen op mijn pad waardoor ik snel meer leerde. Na de eerste opdracht ging ik parttime werken en een jaar later zegde ik mijn baan op. Ondertussen ben ik vele jaren actief geweest als fulltime fotograaf en ben ik de laatste 3 jaar actief met online cursussen voor (startende) fotografen en hobby fotografen.


Misschien denk je nu dat ik bijzondere talenten heb ofzo. Dat is zeker niet zo. Natuurlijk heb ik een goed gevoel voor fotografie, maar het was vooral mijn enthousiasme en actiegerichtheid, waardoor ik snel een fotografie carrière op kon zetten. En ik heb niet opgegeven als het tegenzat. Dat is het verschil tussen een ondernemer die slaagt en een ondernemer die niet slaagt. Je moet simpelweg niet opgeven als je iets wil bereiken. En geloof me dat het niet altijd makkelijk is geweest. Er waren tijden dat ik mijn rekeningen niet kon betalen..


Misschien sta jij ook op het punt om in opdracht te gaan werken, of ben je een enthousiaste hobby fotograaf die meer wil, maar vind je het lastig om ook echt die eerste stappen te maken en zit je met dezelfde onzekerheden als die ik had in het begin. Kan ik wel de juiste kwaliteit leveren? Is mijn apparatuur goed genoeg? Durf ik het wel aan? Ga ik wel genoeg verdienen?


Ik ben enorm blij en dankbaar dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en dat is natuurlijk relatief snel gegaan, maar ik had mijzelf enorm veel tijd kunnen besparen als ik in het begin van mijn fotografie carrière meer had geweten over het binnenhalen van opdrachten en marketing, om maar wat voorbeelden te noemen.


Ook was ik zelf helemaal niet commercieel (integendeel ;)), maar heb ik ondertussen geleerd dat commercieel zijn geen vies woord is en hoe je succesvol kan zijn als fotograaf zonder 'verkoperig' te zijn.

Ik heb in de afgelopen 10 jaar enorm veel geleerd over alles wat er komt kijken bij het opzetten en verder ontwikkelen van een fotografiebusiness en ik wil mijn kennis en ervaring graag uitgebreid met je delen. In deze masterclass ontdek jij alles over de mogelijkheden om in opdracht te werken en vooral wat jij moet doen om van je fotografiebusiness een megasucces te maken, of je dit nou als pro wil doen of het wil houden bij een leuke bijverdienste. Ik ga je ervoor behoeden een aantal fouten die ik heb gemaakt te maken en ga je vooral veel tools en praktische tips geven om meteen in actie te komen!
Ik kijk er naar uit om jou verder te gaan helpen!Wat ga je allemaal ontdekken in de masterclasses?

 • Hoe je stap voor stap verder kunt komen met je fotografiebusiness
 • Waar je allemaal aan kunt denken als je op zoek bent naar je eerste opdrachten
 • Hoe je potentiële klanten kunt aantrekken en ervoor zorgt dat ze voor jou kiezen
 • Hoe jij ervoor zorgt dat je klanten supertevreden zijn en daarom steeds weer bij je terug komen
 • Hoe je er voor zorgt dat bedrijven die goed betalende opdrachten hebben met jou willen werken
 • Wat er allemaal komt kijken bij werken in opdracht
 • Hoe je jezelf kunt positioneren als expert, zodat klanten contact met jou opnemen
 • Hoe je de prijs van je foto's en diensten bepaalt
 • Wat je moet doen om geen gedoe met belastingen te krijgen
 • En nog veel meer!

Module 1: Fotografiebusiness of een hobby?

In deze module gaat het over keuzes maken en basiszaken die je moet regelen.


 • Wat wil jij bereiken met je fotografiebusiness?
 • Hoe zit dat allemaal met belastingen?
 • Wanneer ga je wel en wanneer ga je niet naar de kvk?
 • Welke verzekeringen heb je nodig?

Module 2: In opdracht werken

Zonder opdrachten geen business. Wat kun je allemaal doen om voldoende werk te hebben en meer dan dat?


 • Hoe kun je opdrachten binnenhalen?
 • Wat is er belangrijk bij het werken in opdracht?
 • Hoe kun je klanten aantrekken?
 • Hoe zorg je dat jouw klanten supertevreden zijn?
 • Hoe bepaal je jouw prijzen?
 • Hoe krijg je persaandacht?

Bonusvideo's: Marketing

In deze video ontdek je waarom marketing alles is en alles marketing is.


 • Hoe kun je met goede marketing moeiteloos klanten aantrekken?
 • Hoe kun je jouw omzet extreem verhogen met e-mail marketing?
 • Een praktische uitleg over het toepassen van E-mailmarketing
 • Hoe ontwikkel je de juiste strategie voor je business?
 • Hoe 'verleid' je jouw klant tot 'kopen'?

Voor wie zijn de online masterclasses bedoeld?

 • Voor iedereen die geld wil gaan verdienen met zijn of haar foto's
 • Voor startende fotografen die op school niet goed hebben geleerd wat er allemaal komt kijken bij een fotografiebusiness
 • Mensen die extra willen verdienen om hun dure hobby te kunnen bekostigen
 • Fotografen die niet tevreden zijn over hun omzet

Enkele gebruikerservaringen van deelnemers van mijn cursussen

Tony Taylor 

I've been busy with the course several weeks now and am more than satisfied with it, I look forward to the next module each week, it’s almost relaxing to follow! Full with personal advice and handy tips. Laura has found a way to share her life experiences combined with her photography skills in an exhilarating way.

Tassos Panajotidis 

De cursus is helder, overzichtelijk, en bevat veel informatie en ik ben er superblij mee!

IK vind alles evengoed, toppie!

Els Pluym 

Ik vind het heerlijk om de masterclass te volgen. Je zet een aantal dingen heel helder en open neer. Dat stimuleert!! Het sluit heel goed aan op wat ik een erg prettige manier van werken vind.

Sandrien de Bruijn-Mesman 

Via deze weg wil ik je even laten weten dat ik ontzettend tevreden ben met de cursus "Geld verdienen met fotografie" Ik ben inmiddels bij Module 3 en heb veel tips en ideeën gekregen. Het zorgde er ook voor dat ik over de door mijzelf opgeworpen drempels kon stappen en heel veel nieuwe ideeën kreeg. Ook de coachingsessie die ik zojuist (online via Skype) heb gekregen was heel waardevol! Je hebt me weer een nieuw inzicht gegeven om mooie foto's te gaan maken! Dank je wel daarvoor! 

Wat krijg je precies als je aan de slag gaat?

 • Altijd toegang tot de masterclass, ook als deze in de toekomst wordt uitgebreid, je zult nooit hoeven bijbetalen!
 • De masterclass is onderverdeeld in 2 uitgebreide modules met video's en andere hulpmiddelen en 3 bonusvideo's die je vindt in jouw persoonlijke account
 • Je vindt vele tools en hulpmiddelen, zoals mijn persoonlijke documenten: een voorbeeldofferte, voorbeeldfactuur, tarievenoverzicht, briefing van een klant etc. etc.
 • Toegang tot de community (Geen Facebook ;)) waar je kunt connecten met andere deelnemers, ervaringen kunt uitwisselen en vragen kunt stellen.

Bonus: Video's over Marketing

Voor iedereen

In deze 3 video's krijg je marketingtips en een praktische uitleg over het toepassen van marketing, waardoor je ontdekt dat marketing echt leuk kan zijn en waarom marketing onmisbaar is voor de fotograaf.

Deze bonus is al een masterclass op zich!


Ben jij klaar voor het volgende niveau?

 • Wil jij je fotografie business nu eindelijk opstarten of naar het volgende niveau tillen?
 • Wil jij snel toegang tot de juiste informatie en hulpmiddelen om aan de slag te gaan?
 • Wil jij actiegericht bezig zijn en jezelf verder ontwikkelen?

Ga dan aan de slag met de masterclass!


Jouw investering voor de masterclass Geld Verdienen Met Foto Opdrachten bedraagt 97 euro inclusief btw. 

In deze masterclass heb ik mijn ervaring van de afgelopen 10 jaar verwerkt en ik weet zeker dat jij succes zult hebben mits je de tips en adviezen gaat toepassen op jouw fotografiebusiness! Ik kijk er naar uit jou verder te gaan helpen!P.S. Al meer dan 2500 deelnemers aan mijn online cursussen gingen je voor!

P.P.S Gun jezelf de beste kansen in een tijd die door veel fotografen als lastig wordt gezien (maar met de tips uit de masterclass een stuk leuker en makkelijker kunnen worden!