Ik ga je helpen om stap voor stap de technieken onder de knie te krijgen :)

Photoshop Elements is een makkelijkere uitvoering van het zeer uitgebreide en daardoor ook vrij gecompliceerde Adobe Photoshop. Elements behoort tot één van de meest populaire programma's om je foto's mee te bewerken en is zeer geschikt voor fotobewerking omdat je alle belangrijke fotobewerking functionaliteiten uit het grote Adobe Photoshop er in terug vindt :)


Het kan nogal een uitdaging zijn je weg te vinden door al die mogelijkheden in fotobewerkingsprogramma´s en vrijwel elke (hobby) fotograaf die ik ken heeft zicht regelmatig gefrustreerd, omdat het maar niet lukte de portretten op de juiste manier te bewerken. Al die tooltjes, werken in lagen, mogelijkheden om bepaalde delen te retoucheren etc. etc. en toch maar niet weten wat je nou precies moet doen om een bepaald resultaat te krijgen. Ondanks de vele mogelijkheden is het meestal helemaal niet zo moeilijk als je eenmaal weet welke bewerkingen je in welke situatie toe kunt passen.


Ik heb fotobewerking altijd als enorm leuk en uitdagend ervaren en heb enorm veel geleerd in de afgelopen 10 jaar als fotograaf en wil in deze online Photoshop Elements cursus heel graag mijn ervaring met je gaan delen!


LET OP: heb je Adobe Photoshop? Ik ga alle video's ook in Adobe Photoshop maken, dus dan kun je ook meedoen!


Laura de Haan

Het kan nogal een uitdaging zijn je weg te vinden door al die mogelijkheden in fotobewerkingsprogramma´s en vrijwel elke (hobby) fotograaf die ik ken heeft zicht regelmatig gefrustreerd, omdat het maar niet lukte de portretten op de juiste manier te bewerken. Al die tooltjes, werken in lagen, mogelijkheden om bepaalde delen te retoucheren etc. etc. en toch maar niet weten wat je nou precies moet doen om een bepaald resultaat te krijgen. Ondanks de vele mogelijkheden is het meestal helemaal niet zo moeilijk als je eenmaal weet welke bewerkingen je in welke situatie toe kunt passen.


Photoshop Elements is een makkelijkere uitvoering van het zeer uitgebreide en daardoor ook vrij gecompliceerde Adobe Photoshop. Elements behoort tot één van de meest populaire programma's om je foto's mee te bewerken en is zeer geschikt voor fotobewerking omdat je alle fotobewerking functionaliteiten uit het grote Adobe Photoshop er in terug vindt :)


LET OP: heb je Adobe Photoshop? Ik ga alle video's ook in Adobe Photoshop maken, dus dan kun je ook meedoen!


Check deze pagina om te kijken hoe ik je kan gaan helpen!


Laura de Haan


 • Je leert diverse basis portretfotobewerkingen, als verscherpen, contrast toevoegen en de belichting aanpassen
 • Je ontdekt heel veel leuke weetjes, tips en handige technieken binnen Photoshop Elements en Adobe Photoshop om schitterende fotobewerkingen te maken
 • Je leert trucjes om je foto's krachtig, maar toch natuurlijk te bewerken
 • Je gaat aan de slag met fotobewerkingstools waarmee je naast de basis bewerkingen diverse dingen leert zoals pukkeltjes verwijderen, kringen en wallen verzachten, ongewenste glans verwijderen, portretten op de juiste manier verscherpen, tanden witter maken en nog veel meer!
 • Je leert hoe je objecten kunt verwijderen
 • Je leert hoe je de achtergrond van een portret kunt aanpassen
 • Je leert te werken met kleuren
 • Je leert te werken met lagen, maskers en diverse filters
 • Je leert hoe je een vignette effect toepassen
 • Je leert hoe je de huidtinten kunt corrigeren
 • Je leert hoe je je portret kunt opmaken 
 • Je leert hoe je zwartwit fotografie kunt toepassen 
 • Je leert hoe je kunt retoucheren met de frequentie separation techniek
 • Je ontdekt wat de geheimen zijn van een prachtig beauty portret
 • Je ontdekt hoe je prachtige beelden kunt maken door verschillende lagen in elkaar over te laten lopen
 • Je gaat nog heel veel meer leren en dat allemaal stap voor stap in duidelijke tutorials waarin ik foto's bewerk

Els Pluijm

Zie onderstaand een paar voorbeelden van wat we gaan doen in de  Photoshop Elements cursus

Best een goed portret die eerste foto. Maar het mist wat kracht en pit. Er zijn vele technieken om je foto te versterken zonder daadwerkelijk te manipuleren. Met dit portret was deze dame erg blij!

Veel redelijk onbeduidende foto's kunnen zeer krachtige aantrekkelijke foto's worden met een aantal fotobewerkingstechnieken. En nee dit is echt niet zo moeilijk om te leren.

Leer hoe je foto's kunt bewerken en ze meer intensiteit en kleur en helderheid geeft. Leer werken met contrast en laat je foto lekker knallen!


Met contrast en hooglichten en doordrukken kun je toffe effecten bereiken.En jij bepaalt hoe natuurlijk hoe sterk je dit doet als je dit zelf gaat toepassen! Smaken verschillen tenslotte.

Bijvoorbeeld het bewerken van oneffenheden, poriƫn en pukkeltjes.

Je ziet dat het gezicht prachtig bewerkt is. Er zijn meerdere technieken in Photoshop Elements om dit te kunnen bereiken en jij gaat ze na het volgen van de cursus prima kunnen toepassen!

Dit is in Photoshop Elements makkelijker dan ooit :) 
Waar je portret van gaat stralen :)

Zoals het toepassen van hoog contrast en kleuraanpassingen voor een heel cool portret!

Een foto zwartwit maken in Photoshop Elements gaat verder dan een simpele omzetting. Aanpassingen aan de kleuren, contrasten en belichting zorgen voor een krachtig resultaat! 

Hiermee krijgt je foto een speciaal en ouderwets effect :)
Een deel van de foto in kleur laten terwijl je de rest in zwartwit laat. Het kan er soms niet uit zien vind ik, maar goed toegepast kan het soms heel tof zijn :)

Bruidsparen houden over het algemeen wel van dit soort foto's, dus tof om te leren als je weleens foto's maakt op bruiloften :)

De mogelijkheden zijn hier letterlijk oneindig en de effecten die je kunt bereiken ontzettend verrassend. Er zijn 27 overvloeimodi waarmee je lagen op diverse manieren in elkaar kunt laten overvloeien. Leer werken met overlays, texturen en diverse andere leuke effecten in je foto's!

Door de foto met het model te mixen met de blend techniek kun je allerlei toffe effecten creeren, bijvoorbeeld met rook.
Waardoor het van een te donkere, matte foto in een krachtig en fris portret veranderd :)Of hoe je hetzelfde model 3 keer in 1 foto plaatst ;)

Dit zijn maar een aantal voorbeelden, je gaat veel 

meer leren in de cursus! :)

Je hebt voor deze cursus het programma Photoshop Elements nodig en een laptop of gewone computer met een internet verbinding.

De cursus is gemaakt in de nieuwste versie Elements 2019, maar als jij een oudere versie hebt kun je ook meedoen. Kleine dingen kunnen anders zijn en er zullen enkele nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd, maar de basis is hetzelfde en ik beloof je dat ik je help als je ergens tegen aan loopt.


LET OP: Heb je het uitgebreide programma Adobe Photoshop en lijkt het je tof om mee te doen? Dat kan. Alles wat in Elements zit, zit namelijk ook in Adobe Photoshop, omdat Elements een uitgeklede versie is van Photoshop. De plek waar je een bepaald onderdeel zoals een filter, of tooltje vindt kan wat anders zijn, maar ik ga alle video's ook in Adobe Photoshop maken, dus als je alleen Adobe Photoshop hebt kun je ook meedoen!

Wil jij lekker aan de slag met fotobewerking en eindelijk al die 

leuke tips en trucks leren? 

Hier vind je de video's en bonussen. Je krijgt 5 weken lang vanaf 16 juni elke week een nieuwe module waarmee je uitgebreid kunt gaan oefenen.

De mogelijkheid mij te vragen een video voor je te maken over iets wat je nog niet vindt in de cursus :)

Je houdt onbeperkt toegang tot je ledenaccount, zodat je kunt blijven werken aan je Photoshop skills! Je mag de cursus dus in je eigen tempo volgen.

Bonus 1: Toegang tot de Lightroom video's over portretfotobewerking

Voor de eerste 25 deelnemers

(Helaas niet meer beschikbaar)

Dit is een mini cursus bestaande uit 3 video's over portretbewerking in Adobe Lightroom. Omdat veel mensen Elements en Lightroom gebruiken leek me dit een toffe bonus! 

Bonus 2: Video met compositietips

en een Document over bijzondere portretten voor iedereen die meedoet


De video: In deze video neem ik je mee langs portretten, die ik maakte in de loop der jaren en geef ik je compositietips.

Het document: Voor één van de modules tijdens de cursus de Portret Uitdaging hebben we een document gebruikt over bijzondere portretten. Denk aan high key en low key, zwartwit en foto's van een bijzondere doelgroep. Dit document gaat over fotografie en fotobewerking en is een mooie aanvulling op deze cursus.

In de community (Geen Facebook ;)) kunnen deelnemers foto's met elkaar delen, elkaar inspireren,

feedback geven en van elkaar leren. 

Ik wil even zeggen dat ik de cursus ontzettend leuk heb gevonden! En
ik ben ontzettend blij dat de filmpjes gewoon toegankelijk blijven,helemaal top! Ik heb ontzettend veel geleerd en er van genoten!

Gerda Holla

 Met bewondering en respect heb ik genoten van de door u gepresenteerde cursus PhotohopPro. Veel van opgestoken en driftig aan de slag met het door u voorgestelde.


Henk van der Kuijen

vond het ontzettend leuk en heel leerijk om de lessen te volgen ... heb er veel van opgestoken ... daarvoor een dikke dikke merci ... 

doe zo voort.... grtx


Eddie Moens

Ik ben heel erg blij met je video's. Je leert snel een nieuwe techniek op een rustig uitgelegde manier.

Angelique van den Nouwland

De 10e module alweer wat gaat dat snel. ik hoop  dat er nog heel veel volgen,  je lessen zijn duidelijk en leervol.

Grada Kraus

Complimenten voor je geweldige lessen!

Riet Pijnappels


Ben jij er klaar voor?

5 weken 

Elke week een toffe les volgen!

Meer dan 2500

Cursisten gingen je voorin diverse cursussen

Binnen 24 uur

Waarin ik je eventuele vragen beantwoord!

100 %

Inzet van mij om jou verder te helpen!

€ 97,-

Meld je aan en start 16 juni met de cursus!

Ik zou het super vinden als je meedoet en lekker aan de slag gaat met portretfoto bewerking!


Jij zal NOOIT hoeven bijbetalingen voor uitbreidingen, die krijg je gewoon.


Heb je nog vragen? Mail dan even naar info@fotografieuitdaging.nl